Elektrisch rijden en laden met een laadpas

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van elektrisch rijden. Naast de milieuvoordelen wegen ook de economische voordelen zwaar. Een elektrisch voertuig is namelijk vaak goedkoper in de wegenbelasting, waardoor de bijtelling vaak ook lager uitvalt. Veel werknemers zien zo’n mooie Tesla of Honda dan ook wel zitten.

Ook elektrische auto’s moeten natuurlijk ‘tanken’. Bij de meeste grote stations in het land kan men tegenwoordig ook de elektrische wagen laden. De brandstofpassen die we hebben vergeleken hebben vrijwel allemaal een laadsleutelhanger voor EV’s.

MoveMove bijvoorbeeld heeft ook een handige sleutelhanger die je kan gebruiken bij de laadpalen in Nederland – bekijk hier in een kort animatiefilmpje hoe het allemaal werkt.

Hybride auto’s maken (meestal) gebruik van een verbrandingsmotor

De verbrandingsmotor loopt op normale brandstof, en zorgt ervoor dat ofwel de batterij van de elektromotor wordt opgeladen, of dat deze de elektromotor rechtstreeks aandrijft. Bijvoorbeeld bij de e-Golf wordt een klein batterijpakket opgeladen, waarmee je korte afstand elektrisch kan rijden. Wanneer de batterij bijna leeg is zal de verbrandingsmotor weer bijspringen, maar ook wanneer veel vermogen wordt gevraagd. Sommige oudere modellen auto’s gebruiken alleen maar de verbrandingsmotor om de elektromotoren rechtstreeks aan te drijven. Ook bij een hybride auto maak je dus gebruik van normale (fossiele) brandstoffen.