Elektrisch rijden en laden met een laadpas


Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van elektrisch rijden. Naast de milieuvoordelen wegen ook de economische voordelen zwaar. Een elektrisch voertuig is niet alleen beter voor het milieu, maar kan ook leiden tot lagere kosten, zoals de wegenbelasting en de bijtelling. Het is dan ook geen verrassing dat veel werknemers enthousiast zijn over het idee van het rijden in een prachtige Tesla of Honda.

Naast de populariteit van elektrische auto’s is ook het opladen van essentieel belang. Gelukkig bieden de meeste grote tankstations in het land tegenwoordig ook laadfaciliteiten voor elektrische voertuigen. Bij het vergelijken van brandstofpassen hebben we gemerkt dat vrijwel allemaal een laadsleutelhanger voor EV’s aanbieden.

Een voorbeeld hiervan is MoveMove, die een handige sleutelhanger aanbiedt die gebruikt kan worden bij laadpalen in Nederland. Bekijk hier een kort animatiefilmpje om te zien hoe het precies werkt.

Hybride auto’s maken (meestal) gebruik van een verbrandingsmotor


De verbrandingsmotor werkt op conventionele brandstof en heeft twee functies: het opladen van de elektrische batterij en het direct aandrijven van de elektromotor. Neem bijvoorbeeld de e-Golf, waarbij een klein batterijpakket wordt opgeladen waarmee je korte afstanden elektrisch kunt rijden. Wanneer de batterij bijna leeg is of wanneer er veel vermogen wordt gevraagd, springt de verbrandingsmotor bij. In sommige oudere automodellen wordt alleen de verbrandingsmotor gebruikt om de elektromotoren rechtstreeks aan te drijven. Het is belangrijk op te merken dat hybride auto’s ook gebruikmaken van conventionele (fossiele) brandstoffen.